Nattvandring!

Igår var jag på ett möte på folkets hus angående nattvandring i Iggesund, vi var ca 20 föräldrar som va där, alla ansåg vi att det behövs föräldrar som ställer upp och finns och syns ute på byn på kvällar och nätter. Det har varit alldeles för mycket skadegörelse och finns för  mycket droger. Det finns barn som är 10-12 år som är ute och ränner mitt i natten, var finns föräldrarna till dessa barn??
Detta är lite om vad nattvandring innebär:
Syftet med att nattvandra är att vara en vuxen förebild och att vara ett socialt och medmänskligt stöd för ungdomar samt att förebygga drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse. Vi samarbetar med polis, socialtjänst, skolor, föreningsliv, idrotts-, hyresgäst-, företagsföreningar, Svenska kyrkan, frikyrkor, kommunala tjänstemän, förvaltningar och andra frivilliga grupper.
En viktig sak att tänka på när man nattvandrar är att inte agera små poliser eller vakter, det är inte vår uppgift, finnas till och råda och att "störa " aktivitet som är på väg att spåra ur.. det kan man göra. Men framför allt så ska man lära känna ungdomarna skapa ett förtroende så att de själva inser att det de håller på med är fel. som tur är så är vi ganska många intresserade, så det blir ingen börda,man väljer själv när det passar för mig att vara med och nattvandra. kanske finns det en möjlighet att få det lite lugnare i Iggesund. Lite tryggare att ha barnen ute på byn på kvällstid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0