Dax att ladda om för nytt halloweenparty!

Ja på lördag är det dax för halloween igen. jag har ju turen att ha alla barnen i helgen så då blir det lite läskigheter här.. får se hur många vi blir men det ska bjudas på lite "smaskig" mat iallafall. vad det blir är inte riktigt bestämt än. ska i väg och handla i morgon. Jobbar till kl 2 på lördag så det blir inte så avancerat men blir nog bra ändå hoppas jag..

Häxkalas!

igår var det dax att spöka ut sig igen. Min goa systersonViktor fyller 7 år den 27 och i går hade han kalas för sina klasskompisar, och moster skulle va häxan i jordkällaren. Jag hade laddat upp med div äcligheter, Josse och Johanna hjälpte mamma, blev utspökade till spöke och katt. tur man har dom här kommer lite bilder

Ingången till Jordkällaren.

Josse och Johanna

Jag delar ut lite godispåsar

Lite av "go sakerna" jag bjöd på bla, hjärnor, blod drink, ben knotor, spindlar vilda möss mm..

En glad liten Viktor..

Smaskiga klubbor
Ja jag tror det va uppskattat kalas iaf ingen som sprang skrikande därifrån iaf.. hahaha..

ICA reklamen praktikanten Jerry lurar Ulf!

Tycker att den här reklamen är så härlig och ett plus är att "Jerry"  kommer från Hudiksvall. Vad tycker ni är den kränkande eller? det tycker inte jag. I den här reklam snutten är det ju Jerry som är den smarte;)

Min tanke kring min död och döende!

I kursen jag går Palliativ vård och omsorg har vi en uppgift där vi ska berätta hur vi vill ha det kring vår död, vården innan och efter. Det var en känslomässigt tung uppgift men nyttig. Så detta blev mitt resultat. 

Mina tankar om mitt döende och död

Jag är inte rädd för själva döendet, utan det jag är rädd för är att inte få finnas till och vara med mina barn och att kanske inte få uppleva mina barnbarn. Nu är jag inte drabbad av någon sjukdom men tankarna finns där, det kan hända mig, för det har hänt andra. Därför måste man ta vara på livet här och nu.. inte skjuta upp till morgondagen det man kan göra idag. Lev livet som om alla dagar var den sista

Om det nu skulle va så att jag drabbas av en obotlig sjukdom, så vill jag bli vårdad i hemmet med all tänkbar hjälp från kommun och landsting. Jag vill få så mycket information som möjligt ang min sjukdom, så jag vet vad som kommer att ske med mig och min kropp. Mina anhöriga ska kunna hjälpa till med det dom vill, kan, och orkar. Jag vill ha liv och rörelse omkring mig, absolut inte tyst det är jag inte van vid. jag vill vara med så mycket jag kan och orkar, inte stängas in i något rum för mig själv.Jag vill att mina barn om dom fortfarande bor hemma ska våga ta hem sina kompisar och försöka leva sitt liv så "normalt" de kan..Jag vill att mina vänner ska kunna komma och hälsa på utan att känna tvång. Att kaffe pannan alltid står på att det finns fika bröd i frysen så det finns något  att bjuda på när någon kommer, för det har jag alltid gjort och så vill jag att det ska vara även om jag är sjuk. Blir det för jobbigt för mina anhöriga att ha mig hemma, och det är inget dom ska vara oroliga för att säga. Jag klandrar ingen för det, då vill jag vara på ett hospice, där mina nära och kära kan komma och gå som dom vill. Jag vill inte ha någon smärta och vill inte ha nå återupplivande åtgärder, är jag död så är jag. Den dag jag somnar in så vill jag ha mina nära med mig, jag vill att det tänds ljus och att ett fönster öppnas så min själ kan flyga vidare,och vaka över mina kära. Jag tror nämligen att själen lever vidare ett tag för att kunna finnas i närheten och trösta sina nära och kära.därför passar denna dikt i min dödsannons.

 

Snälla gråt inte vid min grav, det som var jag finns inte där, jag har gett mig av.

Min kropp var så sjuk, mitt huvud så tungt, Nu vilar den i den eviga vilan så lugnt.

Men misströsta inte för allt som var jag, finns fortfarande med dig i minnet var dag.

När du vaknar finns jag där, doften av ditt morgonkaffe jag är.

Jag är vinden som leker i ditt hår Jag är den som väcker våren år efter år.

Jag är omtanken som håller dig varm, Jag är hjärtat som slår i din barm.

Jag är fåglarna som cirklar över vår stuga, Jag är surret från utedassets fluga.

Jag är maskrosorna som envist växer i din rabatt, Jag finns i barnens ögon, i deras bus och skratt.

Jag lever kvar i bruset från ölets skum, Jag är den som viskar tjoller när du varit dum.

Jag finns i det nyrökta fläskets smak av salt, Jag finns i luften, ja överallt.

Jag har inte lämnat dig, det får du inte tro, det är bara min kropp som äntligen fått ro.

Så snälla gråt inte mer för mig, Ty jag finns här alltid och vakar över dig!

När jag är död så vill jag att de organ som går att använda tas och ges till någon som behöver det mer än jag.Vill någon av mina anhöriga vara med och tvätta och klä mig så ska de få göra det, annars får personalen sköta det. Jag vill bli klädd i mina egna kläder något som jag är van att använda inte något nytt konstigt utan något som är jag. Jag vill ha en så enkel kista som möjligt, eftersom jag vill kremeras ska den inte kostas på. kist dekorationen skulle jag vilja att den innehöll rosor och fresia det är blommor jag tycker om. Sen vill jag inte att det kostas på en massa blommor kring kistan det är bättre att det sätts in pengar till någon fond, beroende på min ålder när jag dör så skulle jag vilja detta, om jag fortfarande har barn i ung ålder vill jag att det bildas en fond till deras förmån. annars kan pengar sättas in på den fond som passar givaren.

Själva begravningen vill jag ha i kyrkan, den ska vara kort och inte inehålla en massa tomt snack. utan fyllas med musik. Gärna Tears in heaven av Eric Clapton, och The rose av Bette Midler, sedan får mina anhöriga välja låtar som de tycker passar mig, det spelar ingen roll om det är någon som sjunger den i kyrkan eller om det spelas upp på cd skiva. Om jag har orken innan jag dör ska jag skriva ett personligt brev som ska läsas upp i kyrkan. Inget jag lovar men som jag ska försöka uppfylla.Jag vill att det ska vara fritt fram för barn att vara med om dom vill. Valfri klädsel.

Efter begravningsakten vill jag att alla träffas och får något gott i sig, det ska fixas av någon utomstående så det inte blir någon press på anhöriga att fixa till det. Dom ska få ta det lungt denna dag och minnas mig, inte minnas hur jobbigt det va att få till det för gästerna. Jag vill att det ska vara en dag som det pratas en massa om mig, skrattas åt de minnen som finns kring mig. Det får gärna spelas musik i bakgrunden.Och det ska finnas ljus på varje bord.

När jag väl är kremerad så får mina anhöriga välja hur de vill ha det, om de vill ha en gravsten eller om jag ska ligga i en minneslund, de är ju trots allt de som ska sköta gravplatsen om det blir en sådan, jag vill inte att det ska kännas betungande, därför får de välja hur de vill göra.. Jag finns som sagt överallt ändå. Och en dag möts vi igen!

Nu hoppas jag visserligen att det dröjer länge än innan detta blir aktuellt, men det känns bra att ha det nerskrivet, ändringar kommer säkert med åren men grunden finns där.


Bakdag!

I dag har jag varit duktig ;) jag har bakat grötbullar..
Här kommer receptet:
GRÖTBULLAR

3 dl havregryn
5 dl vatten
salt
Kokas till gröt (går också att använda överbliven gröt)

2 pkt jäst
1 dl sirap
100g margarin
5 dl mjölk
2 l rågsikt (ev kan lite mer behövas)
3 stora morötter rives fint

smält smöret och häll i mjölken, lös upp jästen.
blanda i gröten och morötterna och sirapen. blanda i mjölet arbeta till en deg.
låt degen jäsa.
knåda degen och gör bullar i den storlek som passar dig.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.. när det är ca 3-4 min  kvar av gräddningen så kan man pensla bullarna med lite vatten så blir bullarna mjuka på toppen.

Lycka till!

så här kan det gå om man sitter och drömmer när man bakar ;)

Så här blev iaf resultatet.


Konstig läkare!!

Min dotter har haft problem med magen, hon får ont mitt i magen med jämna mellanrum och ibland efter hon ätit, vi va till läkare för ca 1månad sen då misstänkte dom magkatarr, vi skulle höra av oss om det inte blev bättre.. så när hon nu mådde dåligt i går morse illamående och ont i magen kontaktade jag hälsocentralen. Vi fick en tid och väl hos läkaren så kommer detta från läkaren... Ingen presentation om vad han hette... som dom brukar göra!
Vem är det som är patienten då?? Öhhh läs personnummret!! ska man behöva fråga det,, näääe..
sen kommer alla super idiotiska frågor.. hur gammal? vilken klass? sen de obligatoriska frågorna var hur när?? de va väl okej.. men sen!!
Har du pojkvän? ja svarade hon då! då säger han Hur många??? vilken idiot!!! ja en svarar hon då.. då kommer nästa dumma fråga!! Och vad gör ni då?? ja det är väl olika svarar hon.. Som vad?? frågar han igen.. hon blir lite ställd och säger inte så mycke.. då kommer det Har ni samlag??? varför inte bara fråga det på en gång då?? Är pojkvännen frisk?? ja säger hon.. den frågan återkommer flera ggr..
hon får gå iväg och  ta blodvärde, CRP,urinprov, graviditets test. allt va okej utom att urinprovet visade lite nitrit.. vi går tillbaka till doktorn..
Han säger varför tog du ett urinprov förra måndagen?? vilket hon inte gjort... gå och kolla med lab säger han till mig.. jag går iväg och dom ser inget urinprov då.. är borta ca 2 min.. under den tiden har han hunnit klämma henne på magen.. inte där hon hade ont utan på sidan om.. hon säger att det inte är där hon har ont.. då säger han.. men gör det ont när jag klämmer här??? Hon säger nej! då går dom tillbaka in i rummet vi satt och jag kommer tillbaka.. snabb undersökning eller?? han är helt inne påå pojkvännen.. frågar igen är han frisk?.. säger till om att vi ska komma tillbaka med ett morgonurinprov för odling, och ett klamydia test.. kom tillbaka för provsvar på torsdag em.. INTE före kl 3... Tack och hej då!!
Ja inte blev varken hon eller jag må klokare på det besöket!! får väl avvakta till torsdag och höra provsvaret.. sen får vi väl ta kontakt med nån annan läkare om det inte går över...  IDIOT LÄKARE!!!

2 döda i söderhamn igår!! vad är det som händer??

Ja vad är det som händer i Söderhamn?? en död hittad på morgonen, och en död på em.. den andra med säkerhet mördad!! i lilla söderhamn.. ja ja det händer ju överallt men otäckt är det!! Läs själva!
det här är den första som dom hittade igår.. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5940710.ab
och här är den andra http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5941656.ab 

Helg!!!

Då va det helg igen då! denna helg är vi barnfri, men jag jobbar hela helgen, idag jobbar jag 15.50-21.50 så det blir inte mycke gjort innan man ska iväg.. bara softa lite och ladda för kvällen.. är väl hemma ca 22.30 om allt går som det ska, sen så tar det en evighet innan man kan koppla av och krypa i säng. I morgon börjar jag kl 07.00 så det blir ingen sovmorgon inte. Jobbar till kl 14.. sedan ska jag åka och hämta barn hos deras pappa. sen är det bara att åka hem och fixa lite käk.. sen är det en ny vecka på G.. Otroligt va fort helgerna går de bara springer iväg.
Nu blir det en kopp kaffe och en bok, Hörs alla läsare. Kram

Ont i ryggen!

Typiskt att man ska få ont i ryggen, gjorde illa mig på jobbet igår eller sträckte mig är väl kanske rätt ord. har en dam som VÄGRAR resa sig ur sin soffa som knappt är högre än 30 cm från golvet, hon har den som säng... och försök byta på en som ligger så och inte hjälper till ett jota utan stretar emot i stället.. ja ja så klart gör man nå tok vridningar och får ont i ryggen... Hemma och vilar  ryggen idag så den inte ska lägga av helt igen. Har varken tid eller råd med det...

40 års fest!!

Igår så va jag och min sambo på 40 års fest. Det va Katrin som fyllde, det är min sambos brors tjej. så det va ju lite av släkt träff samtidigt. Vi fick tacos, öl vin läsk, kladdkaka med glass och grädde, och naturligtvis trevligt sällskap. dessutom så hade hon två suverräna grabbar som stod för underhållningen, käcken och garefors garefors är hennes bror.. dom har skrivit en egen låt om häsingland här kommer den!!! lyssna och njut..

 

Här är en annan rolig låt som dom skrivit,,

 

 


RSS 2.0