TRÖK!!!!!Vad ska man hitta på???  tv.n upptagen, har ingen lust att sitta längre vid datan!!! ingen lust att städa eller nått annat JOBB... vill ju bara softa men vart då?? vill inte se barnprogram.. men mankan ju inte köra bort dom stackars barnen ELLER??? känner mig lite ego nu... men jag har TRÅKIGT..   fast det är väl bra att ha det ibland oxå kanske?? tips någon vad man ska göra när tröket sätter in?? please help me...

Saknar dig farmor!!

Idag är det precis ett år sedan min älskade farmor gick bort. jag satt med henne hela tiden tills hon somnade in.. allt gick så lungt och stilla.. kan inte fatta att det är ett helt år sedan.. saknar henne så otroligt mycke. hon har ju funnits vid min sida sen jag föddes man hade sån tur att man fick bo tillsammans med henne när jag va liten. hon hade alltid tid för en när man kom hem från skolan hon fanns alltid där.. bakade bullar, stickade, virkade, löste korsord..Stå ej och gråt över min grav,
Jag sover ej där, jag gav mig av.
Jag är tusen vindar över sjön.
Jag är silverglittret över snön.
Jag är stilla porlande vatten.
Jag är blinkande stjärnor om natten.
Stå ej och sörj vid min grav,
Jag sover ej där, jag gav mig avTonåringar!!Låt mig få vara en trotsig tonåring, jag kommer att bli vuxen.

Låt mig få skrika och springa min väg, jag kommer att återvända.

Låt mig få hitta en egen väg, jag kommer ändå att försöka.

Låt mig få deppa och vara sur, jag kommer att bli glad igen.

Låt mig få hitta mitt eget liv, jag kommer ändå att lämna er snart.

Låt mig få ha hemligheter, jag kommer att berätta dem sen.

Låt mig få prata när jag behöver det, jag klarar inte det här själv.

Låt mig få gå när jag är redo, men släpp mig inte helt.

Låt mig få komma igen och vara liten, jag vill inte alltid vara stor

Ja jag hoppas det stämmer detta.. älskar mina tonåringar jag..


Att vara stark!Att Vara stark


att vara stark är inte, att aldrig falla,

att alltid veta, att alltid kunna


att vara stark är inte, att alltid orka skratta

att hoppa högst, att vilja mest


att vara stark är inte, att lyfta tyngst

att komma längst, eller att alltid lyckas


att vara stark är

att se livet som det är

att acceptera dess kraft

och att ta del av den

att falla till botten

att slå sig hårt och att alltid komma igen.


att vara stark är

att våga hoppas

när ens tro är som svagast

att vara stark är

att se ljuset i mörkret

och att alltid kämpa

för att nå dit.


- Marie Fredriksson

Väntar på provsvar!!!!

Hmmm förra veckan va jag till doktorn.. trodde ett tag att jag va gravid.. ja vad ska man tro??? ingen mens i augusti.. ökat i vikt.. illamåående.. trött som en gris.. spända bröst.. hade t.o.m bröstmjölk?????? men gjort två grav test som va negativa.. så det va ju bara att knalla till barnmorskan och snacka med henne.. hon sa att det fanns ett hormon masn har som heter prolaktin som man kan ha förhöjt värde av.. så det blev ett besök hos farbror doktorn.. han gjorde en rejäl koll t.o.m gyn undersökn.. konstaterades även där att jag tack och lov inte va gravid.. puh... fast va d är det då?? jo det tog då prover på bla.. prolaktin.. klimakterietest.. hmmm har man börjat bli kärring tro??? även sköldkörtelprov.. blodvärde.. som va lågt.. 119. så då tog dom ett blodstatus oxå.. för att kolla varför jag har lågt blodv, blodsocker det va helt okej.. så nu går jag bara och väntar på svaren.. men inget är som väntans tider sägs det ju sååå...

Vad blir betydelsen av ditt namn???

 
 
 
 

Ditt namn betyder?
A= Sexig
B= Överraskande
C= Delar med sig
D= Säker
E= Snygg
F= sviker aldrig
G= Rolig
H= Är alltid där
I= Ängel
J= Delar med sig
K= Våt
L= Söt
M= Cool
N= Fantasifull
O= Skyddar kompisen
P= Skön
R= Får Fett Me Tjejer/Killar
S= Håller kontakten bra
T= Bråkig
U= Trevlig
V= Ljuger aldrig
W= Mycket tålamod
X= Kul
Y= Livlig
Z= Bra på att lyssna
Å= Artig
Ä= Går inte bakom ryggen
Ö= Shysst


U= Trevlig
L= Söt
R= Får fett med killar ;)
I= Ängel
K= Våt
A= Sexig

Hmm det stämmer ju eller?? hihi... Kolla era namn ni oxå..

STOPPA DET GRYMMA VÅLDET!!Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
Det är där de ska campa.

Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

Mordet
Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
Stoppa våldet !

RSS 2.0