Karin- En tjej med ADHD!

Igår kväll va jag på ett seminarium på folkets hus som Attention Hälsingland och ABF hade ordnat det handlade om ADHD. Karin en tjej på 20 år berättade om hur hennes liv och framförallt skolgång hade varit innan och efter diagnosen. Det va en otroligt intressant föreläsning.. man fick tårar i ögonen när hon berättade hur jobbigt allt hade varit i skolan.. ingen förstod ju vad det va för problem hon hade,, och lärarna gjorde inget för att hjälpa henne. Hon berättade att lärarna hade sagt till hennes föräldrar när dom ville ha hjälp till henne " att vissa barn får man offra" dvs hon va omöjlig att lära.. När hennes tjejkompisar skrev kärleks brev så skrev hon självmords brev till sina föräldrar,, hon va ju inte värd att leva hon va bara till besvär.. sånt måste göra fruktansvärt ont hos både henne och föräldrarna.. Hon gick ut grundskolan med en massa IG  fick börja i en annan skola där det gick bättre..  läste senare på IV programmet och lyckades fixa G i de flesta ämnen. Sedan började hon på Glada hudik skolan och där går hon nu.. och hade fixat G i matte efter alla dessa år i skolan det va en riktig seger för henne.. Även andra föräldrar till barn med ADHD berättade om sina liv med barnen. det va en intressant kväll.. gå gärna med i Attention det tänker jag göra..
http://www.attention-riks.se/  och gå gärna och lyssna på Karin om ni har den möjligheter.. Min dotters lärare hade varit på den och sa "att nu förstår jag ännu mer hur jobbigt hon har det med skolan, framför allt ska jag inte tjata på henne om att komma ihåg.."

Pappa 60 år idag!

Idag fyller min pappa 60 år men vi firade honom igår.
Han fick pengar och blommor av oss.
Sedan en massa skojiga paket:
♥ Signerat kort av favoritkusken
♥ Fribiljetter till travet
♥ Fotbollströja med egen text, JOHANSSON 60
♥ Älgkudde
♥ En bok med bilder från hans liv
♥ Å så fick han en *piiiiiiiip* som jag och Josse hade "fixat" hm kanske inte helt lagligt ;) men kul

♥ Annons i tidningen från "flickorna på konsum"
♥ Ett stort lakan spändes upp vid vägkanten, va lite krångligt att komma upp dit men det gick.. och ner kom vi oxå.
♥ Telefonen ringde ... folk ville köpa bilen
♥ Bilen blev inpackad i folie


Det va en riktigt trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap. Nu väntar vi bara på att vi ska få komma på den utlovade tacokvällen;) Ni kommer inte undan.. vi kan ha knytis så blir det inte så dyrt...

Sökt 7,5 poängs utbildning till hösten!

Japp håll tummarna för att jag kommer in på kursen jag har sökt på högskolan i Sundsvall till hösten..  Jag vill gärna göra det. Det är en kurs som heter .

Omvårdnad GR (A), Palliativ vård och omsorg, 7,5 hp

Nursing Science BA (A), Paliative Care


Breddkurs. Kursen bedrivs som en nätbaserad kurs och innehållet är palliativ vård, vilket innebär vård av personer med obotlig/livshotande sjukdom samt deras närstående. I samband med döendet aktualiseras människors syn och upplevelser av hälsa och ohälsa. Kursen berör detta ur patient-, närstående- och personal perspektiv.

Kan vara bra att ha sådan kompetens inom mitt jobb. Man läser den på kvartsfart så jag kommer att jobba som vanligt eftersom kursen är på distans.. Så håll tummarna..

Grattis Nettan!!

Ett stort Grattis till dig på din stora dag!! Hoppas den blir underbar.. Massor av Kramar från mig.

Vem är du??

Nu blev jag nyfiken;) du som kommentera förra inlägget vem är du?? vet det säkert men jag skickar till så många, mejl och sms alltså Ha en bra dag alla!!


Boktips igen!14 ÅR TILL SALU -EN SKAKANDE SVENSK HISTORIA av Caroline Engvall
Det här är 14 åriga Tessans egen historia.Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma,pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet. Men så en kväll rasar allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon vad som hänt. Istället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att dom ska säja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. gemon att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon flyttar för att komma i från dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad somhänder. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

Det är en gripande bok som jag tänker låta min dotter läsa.. man blir rädd när man läser den med tanke på hur lätt det är att köpa sex av mindreåriga på nätet.. och hur svårt det är som förälder att upptäcka vad som är fel... Hoppas att många tonåringar läser denna bok och får sig en tankeställare om  hur snett det kan gå..
BETYG: UUUUU av 5 möjliga

Josses 15 års dag!

Josse fick en pläd med playboy motiv och pengar av oss. Av Johanna fick hon örhängen och ett halsband. Av sin kompis Linnea fick hon en playboy kudde. Linnea följde med henne hem och dom fikade, sedan så fnissades det en hel del.. Till middag blev det Kycklinggryta med soltorkade tomater och marinerade vitlösklyftor i och ris. Sedan så drog hon och Linnea i väg på Brinkens ungdomsgård. Och så klart en hel del pratandes i telefonen med Dennis blev det ju för henne oxå som vanligt.. Även ett grattis kort på posten fick hon från Veronica i dalarna.

GRATTIS JOSSE 15 ÅR!

Tänk va fort tiden går.. det är 15 år sedan josse föddes Grattis på dig gumman. Hoppas du blir nöjd med dagen.. Här är i alla fall dagens tårta..
playboy motiv så klart;)

Playboykanin tårta!!

Ja idag så har min släkt varit här och firat josse som fyller 15 på tisdag. Hon hade önskemål om en playboykanin tårta så det fick väl bli en sån då!! efter lite pysslande och ritande så fick jag till en mall. Och den blev helt okej faktiskt. josse hjälpte till att pilla dit siver kulorna.. så här blev resultatet. så nu är det bara att ta reda på disk och börja med maten.. det blir kasslergratäng..

Melodifestivallåt alla 80 talet??

 HM?? detta är  Star pilots låt higher... lyssna på den.. http://www.myspace.com/starpilotsband
sen lyssnar ni på denna låt framför allt refrängen..  http://www.youtube.com/watch?v=FY2WxSNuU_8 okej denna låt släpptes 1988.. ja ja dom har väl insett att det va en bra låt.. men lite mer fantasi kunde dom väl haft eller????

RSS 2.0