Liten uppdatering om julen.

På julaftonen så jobbade jag till kl 12 sen så bar det av till näset för att hämta upp mina barn, sedan hem och öppna julklappar, och snabbt in i duschen. Klockan halv 3 skulle vi vara i Forsa på folkets hus. Där blev deten väntan i ca 1 timme innan maten var färdig för ätning;) så smaskigt med julbord. Sedan blev det liten väntan igen, Benke( görans systerson) gjorde en uppvisning med trolleri, han trollade en mutter från ena handen till den andra. Sedan va det dax för mina tjejer dom sjöng Julen är här.. sååå duktiga dom va.. svärmor och hennes syster satt och torkade tårarna för dom tyckte det va så fint. Efter kaffet så bar det av vidare till Höljebro och där va det tomte dax. efter allt julfirande skjusade jag tillbaka mina barn till desas papppa då va kl halv 12.
testar om detta funkar.. lägger ut en länk där mina tjejer sjunger hos mormor på julafton

http://www.facebook.com/video/video.php?v=222352946589&ref=nf

Fackelsim!

I morse så hade Josse fackelsim på på badhuset i Iggesund, dom har tränat stenhårt för detta så självklart va man ju nyfiken på hur det skulle se ut. Och gissa om tårarna samlades i ögonen när man såg dom, såå otroligt vackert. Fattar inte hur dom klarar av detta, simma med en brinnande fackla i ena handen och hålla sig flytande?? Ja jag hade då inte klarat det. Showen höll på ca 15 min Ja otroligt säger jag.. Här kommer lite bilder där ifrån.
Jag är en otroligt stolt mamma..


Panik!!!

Det är snart jul och inte finns det några pengar än!!! lönen får man dagen före julafton, KUL... blir till att panik handla de sista klapparna då samt att handla mat, sedan jobbar jag typ alla dagar före också jag jobbar den 18,19,20, ledig den 21 sen så jobbar jag 22,23 och då den 23 jobbar jag till 15.30 sen ska det alltså handlas, och det är jag SÄKERT ensam om eller??? jobbar sedan 24, till kl 12 och kväll den 25. ledig 26, jobbar sedan den 27, 28,29, 30.. SUCK!!! Frågan är bara om min kropp pallar med detta?? Jag har nämligen börjat få mer problem med min rygg och nacke och axlar, jag har börjat dommna i händerna när jag kör bil, får ont i nedre delen av hö ben när jag kör också. sååå kul, jag som kör så mycket i jobbet. Dessa dommningar gör att jag blir fummligare i händerna efteråt, det är säkert bra!! Men men  ska ringa sjukgymnast i morgon för bedömmning?? se vad dom kan göra.  Ja ja nog med gnäll nu!!!
Vi har iallafall fått snö nu, så fint när det är vitt ute. Hoppas bara att det får ligga kvar.

Lucia!

Idag har båda mina go+ tjejer varit med i luciatåget på g;a bruket här i Iggesund. dom va så fina och duktiga. Här kommer några bilder, är väl inte de bästa eftersom det är kolsvart där.


Josse står längst ute på hörnet :)

Johanna står bakom stjärngossarna till höger.
Så håll till godo med dessa bilder.. Ha en bra och skön helg allihop.


Bäst att lyda systra mi!!

Min syster LInda vill ha en uppdatering angående min kurs i palliativ vård och omsorg. Här kommer den.
Jag är inne på¨sluttampen nu kan man väl säga, har precis lämnat in en uppgift om svåra samtal i vardagen. och nu väntar en uppgift där man ska fördjupa sig i ett symtom, och jag har andnöd(lufthunger) finns en hel del om det kan jag tänka, det ska va inlämmnat till den 28 dec så det blir till att köra hårt. sedan så är det dax för hemtentan, den ska vara klar vecka 3. Tycker att kursen varit intressant och att man lärt sig en hel del även om det mesta är självklara saker.
Livet med mig annars är väl som vanligt ont här och där, nackspärr dommnar i tårna, svårt att sova pga värk emellanåt mm mm.. skulle kunna radda upp en lång lista med problem men inte blir man bättre av det inte.. Väntar på att få komma till sjukgymnast men det verkar dröja, värktabletterna jag fick hjälper inget men vad ska man göra när läkarna inte lyssnar.. tjat vidare eller ge upp?
Livet går vidare och snart är det jul. jobbar både julafton och juldagen och däremellan ska det firas jul både i Forsa och Höljebro, snärjigt men det ska bara gå...

Julle Dance Competition!

I lördags så hade Josse en slags tävling på sin cheerdans uppvisning, det va dommare som avgjorde vilken grupp som skulle vinna, en på varje uppvisning, dom hade 3 under dagen. Och gissa om man blev stolt när Josse ringde och berättade att dom vunnit på andra uppvisningen, och jag va naturligtvis där och kollade på första uppvisningen.. men men.. superduktiga är dom i alla fall.

Sparklingstars vann priset för bästa framträdande under kvällens andra program.
Sparklingstars vann priset för bästa framträdande under kvällens andra program
Tyvärr så syns inte mer än Josses ena arm och ben.

Nattvandring!

Igår var jag på ett möte på folkets hus angående nattvandring i Iggesund, vi var ca 20 föräldrar som va där, alla ansåg vi att det behövs föräldrar som ställer upp och finns och syns ute på byn på kvällar och nätter. Det har varit alldeles för mycket skadegörelse och finns för  mycket droger. Det finns barn som är 10-12 år som är ute och ränner mitt i natten, var finns föräldrarna till dessa barn??
Detta är lite om vad nattvandring innebär:
Syftet med att nattvandra är att vara en vuxen förebild och att vara ett socialt och medmänskligt stöd för ungdomar samt att förebygga drogmissbruk, våld, främlingsfientlighet och skadegörelse. Vi samarbetar med polis, socialtjänst, skolor, föreningsliv, idrotts-, hyresgäst-, företagsföreningar, Svenska kyrkan, frikyrkor, kommunala tjänstemän, förvaltningar och andra frivilliga grupper.
En viktig sak att tänka på när man nattvandrar är att inte agera små poliser eller vakter, det är inte vår uppgift, finnas till och råda och att "störa " aktivitet som är på väg att spåra ur.. det kan man göra. Men framför allt så ska man lära känna ungdomarna skapa ett förtroende så att de själva inser att det de håller på med är fel. som tur är så är vi ganska många intresserade, så det blir ingen börda,man väljer själv när det passar för mig att vara med och nattvandra. kanske finns det en möjlighet att få det lite lugnare i Iggesund. Lite tryggare att ha barnen ute på byn på kvällstid.

RSS 2.0