Snart helg!!!

Ska bli riktigt skönt med helg nu! visserligen en tuff helg. i morgon skjutsar jag mina tjejer till sin pappa eftersom han jobbar eftermiddag så blev det enklast så. På Lördag blir det begravning, pappas kusin har gått bort hastigt bara 65 år, och sen på söndagen så bär det av till Edsbyn för att gratulera syster yster, som fyller på måndag. däe emellan ska jag väl försöka plugga en del också, har den individuella uppgiften som ska va klar den 4e och jag har inte gjort nått än!!!! ska fixa grov jobbet i morgon.. dvs Ta reda på vad det finns för anhörig stöd för anhöriga till svårtsjuka med palliativ vård.
 japp snart klok som en uggla!

Får chefer göra som dom vill??

Blir lite irriterad nu jag!!! vi har ju en s,k fia modell när det gäller scheema, dvs vi lägger vårt eget scheema efter vårt liv... eller ja ska väl va så ialla fall, man ska kunna bestämma vilka helger och när man vill jobba kväll allt eftersom det passar. huvudsaken man gör sina kvällar och helger. Men nu!!! så har chefen med hjälp av en annan chef och dom som sitter och lapsar, ändrat vårat scheema efter deras tycke och smak.. har visserligen fått dom helgerna jag lagt, men sen så har dom lagt till en heldag extra i månaden så man jobbar alltså 2 och en halv helg i månaden plus att dom flyttat turer från dag till kväll tagit bort dagar lagt till andra dagar plockat bort timmar när det är möte så dom menar att jag ska sitta och åka 8 mil för 3 timmar... ja ja det ska dfå bli ett snack med chefen på måndag... får dom verkligen göra så här??????
ja det suger verkligen all energi ur en....
Och för att inte tala om allt annat tjafs det blir med det s,k laps care..  det är nog dax att se sig om efter att annat jobb i en annan kommun än söderhamn, tur man bor i hudiksvalls kommun.. kanske man kan hitta nått jobb här... arbetsglädjen har försvunnit helt.....

En stark mans blogg!

Jag har genom min kurs fått en länk till en blogg. den handlar om en man som beskriver sin vardag med prostatacancer, lägger ut en länk så även ni som vill kan läsa den.
http://gossom.blogspot.com/

Hmmm blev lite tok här kommer låten!


Saknad!

Idag skulle farmor fyllt år, tänk va fort tiden går den 9 sept va det 2 år sen hon gick bort. Saknar henne otroligt mycke. Men hon finns ju med mig ändå varje dag!

Gråt ej vid min grav

Gråt ej vid min grav
Jag finns ej där

Jag finns i solens spegelblank på havet
Jag finns i vindens lek över sädesfälten
Jag finns även i höstens stilla regn
Och i Vintergatans stjärna här

Och när du en tidigt morgon väcks av fåglar
kan det vara min röst du hör

Gråt inte
Vi träffas snart igen

 Till minne av dig farmor denna låt får mig alltid att tänka på dig!

    

 

     

 


Baka baka!! ge mig tips på bra recept!

Ja jag har nu insett att det är dax att börja baka sitt eget mat bröd.. det går ju bröd så man baxnar här hemma och det är inte alltid billigt att köpa heller... men har man en massa ungar som ständigt är hungriga då går det åt en del. Nu efterlyser jag recept på lätt bakat matbröd som är gott. I går bakade jag rågsikts bröd. det va gott men vill ha fler bra tips. Tack på förhand..

Tuffa bebisar!!


Japp jag ska bli en björn!!!

I det här livet är jag en kvinna.
I mitt nästa liv skulle jag vilja bli en björn.
När man är en björn måste man gå i ide.
Man bara sover i sex månader.
Jag skulle kunna leva med det.
Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat.
Jag skulle kunna leva med det också.
När man är en björnhona så föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar. Jag skulle absolut kunna leva med det.
När man är en mammabjörn vet alla att man menar allvar
Man klappar till vem som helst som stör ens ungar.
När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.
Jag skulle definitivt kunna leva med det. 
Om man är en björn så FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning.
Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.
Japp, jag skall bli en björn....


Tonårs tjejer!!

I dag så kom Josse hem från skolan för det hade varit en massa tjafs i skolan mellan henne och några andra tjejer. Dom hade spridit ut falska rykten om henne och tagit kontakt med hennes pojkvän och sagt att hon va med en massa andra killar fast hon har honom.. det hela slutade ju iofs bra, hennes lärare fixade till ett möte så tjejerna fick prata.. det hela grundade sig i svartsjuka och det hela va en rad missförstånd.. som tur är så verkar det ha ordnat upp sig  nu. Skönt att hon kan anförtro sig och berätta vad som är fel när hon inte mår bra.. Fast det är ju inte alltid men man får va glad dom gångerna hon gör det.. det är inte lätt att va tonåring..

Hoppas du fortsätter våga anförtro mig dina problem gumman så löser vi dom tillsammans.. Älskar dig!!

Johanna bloggar!!

Nu har Johanna börjat blogga lite oxå.. ska bli kul att läsa om henne oxå även om jag redan vet det mesta hon hittar på.. haha fast en del vet man ju inte trots att hon är min dotter. ja ja ni får läsa själva om hennes liv och alla påhitt..
www.johannaludvigsson.devote.se  länkar även till josses för er som ev glömt adressen eller för nya som inte har den..
www.josefinludvigsson.devote.se

Palliativt Plugg!!

Idag började min utbildning, Palliativ vård och omsorg. Det ska bli en intressant men en tuff kurs men får verkligen prata om döden och döeendet, i en av upp gifterna så ska vi tex redogöra hur vi själva vill bli vårdade när vi är döende. Så här står det i kursplanen.

Tänk igenom hur Du själv vill planera din död. Hur vill Du vårdas tiden före, under och efter Ditt dödsfall? Finns det någon speciell dikt, sång eller musik som Du vill ska vara med vid Ditt dödsfall. Gör en kort presentation (dikt, bild , tankar osv) som Du lägger in under Allmänt forum. Observera att inget inlägg här är för kort eller för enkelt. Det är vad Du känner som är grunden till vad Du väljer ska representera Dig. Kommentera gärna varandras inlägg.

Ja det är ju nyttigt att tänka igenom sådant faktiskt och även prata med sina nära om sådant sdå behöver det inte bli så svårt att bestämma om nu det skulle inträffa något.. Men som sagt det blir en rejäl tankeställare.

Med tanke på mitt jobb så är det nyttigt med en sådan här kurs tycker jag, man möter ju många människor som har obotliga sjukdommar och deras anhöriga.. och ett bra bemötande i sådana situationer är viktigt..  Blir hådr körning nu bara jag får hem böckerna, och sen är det en massa tv program som ska ses..

Så snälla ha tålamod om det blir dåligt med uppdateringar på bloggen..


RSS 2.0