Boktips igen!



14 ÅR TILL SALU -EN SKAKANDE SVENSK HISTORIA av Caroline Engvall
Det här är 14 åriga Tessans egen historia.Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma,pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet. Men så en kväll rasar allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon vad som hänt. Istället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att dom ska säja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. gemon att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon flyttar för att komma i från dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad somhänder. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

Det är en gripande bok som jag tänker låta min dotter läsa.. man blir rädd när man läser den med tanke på hur lätt det är att köpa sex av mindreåriga på nätet.. och hur svårt det är som förälder att upptäcka vad som är fel... Hoppas att många tonåringar läser denna bok och får sig en tankeställare om  hur snett det kan gå..
BETYG: UUUUU av 5 möjliga

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tjena Ulrika!!

Vart inne och tittat lite på din blogg. Kul att läsa. Man har ju inte så mkt koll på varandra egentligen. Får ju lite trevliga sms o mail ibland, vilket uppskattas. Är precis min humor:) Hoppas vi kan ses snart!! Ha d så gött!!



Kram

2009-03-12 @ 21:42:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0