Tre böcker som är ett måste att läsa.


Innan jag dör av Jenny Downham.

16 åriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under månaderna hon har kvar? Hon har ju så mycket son hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högst uppe på listan står att vara tillsammans med en kille.. Innan jag dör är fylld av livskänsla. Den handlar om att ta farväl av livet men också att leva det fullt ut. Det är en bok som man har svårt att lägga ifrån sig och man snyftar en del också.

Betyg: UUUUU av 5 möjliga.


Vingklippt ängel av Berny Pålsson: En självbiografi.

I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom. Vingklippt ängel lämnar ingen oberörd. Med ett vackert och egensinnigt språk berättar Berny Pålsson skoningslöst och naket om främlingsskap, missbruk,blodets makt och hur det är att leva i en svart saga. hennes väg till tillfrisknande är full av raseri och livskraft.. Jag hade svårt att lägga i från mig boken. skrämmande hur verkligheten ter sig för en del.. En gripande berättelse.

Betyg: UUUUU av 5 möjliga


Ut ur mörkret av Linda Caine och Robin Royson. En sann berättelse.

Linda borde inte vara rädd, hon har allt man kan önska sig. Två undrebara barn, en kärleksfull man och ett vackert hus med egen atelje´. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka minnesbilder väcker henne på nätterna och gör henne skräckslagen. Hon får allt oftare häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Den resa som Linda till slut bestämmer sig för att tillsammans med psykiatern Robin Royston kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan från hennes från hennes uppväxt i Afrika. men djupas begravd finns hemligheten som hon som  liten flickalovade att aldrig avslöja. Även den här boken är svår att lägga ifrån sig.. man vill hela tden läsa vidare för att få veta vad som egenligen hände när hon va liten..

Betyg: UUUUU av 5 möjliga.

Kommentarer
Postat av: Lillasyster

dom får man låna då:-)

2009-01-23 @ 19:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0